REUTERS/Kacper Pempel
REUTERS/Kacper Pempel

Tucak nakon poraza od Australije: Bili smo sterilni u napadu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 27.07.21. | 14:28

Poraz od Australije komentirali su izbornik i kapetan Hrvatske

Hrvatska vaterpolo reprezentacija doživjela je neugodan poraz na Olimpijskim igrama od Australije. Izbornik Ivica Tucak nije mogao biti zadovoljan.

„Zakomplicirali smo si život, nismo ovo očekivali., ali ima još puno toga za igrati. Zasluženo smo izgubili utakmicu, ušli smo brzo u njihov ritam, razbranili golmana i tu je bio kraj. Idemo dalje, čeka nas Crna gora koja će nam dati neke odgovore, imamo još tri utakmice i ništa nije izgubljeno. Ali sigurno smo u težoj situaciji nego smo očekivali“, rekao je izbornik Ivica Tucak pa nastavio.

„Ključ poraza je sterilna igra u napadu, uvjetovana njihovim dobrim presingom. Puno smo promašivali, gađali golmana u prsa. Trebamo se što prije resetirat, nema plakanja. Za dva dana igramo protiv protivnika koji je težak, dobili su Australiju i neće nam biti lako doći do pobjede. Mislim da će bit svega u ovoj grupi, poraz nije tragičan, to je sport. Nije ništa gotovo, ali doveli smo se u situaciju koju nismo očekivali, to je sigurno. Ne želimo turnir završiti u grupi, cijelo ljeto smo radili naporno i pokušat ćemo se popraviti u sljedećim utakmicama. Znamo tko je Crna Gora, mlada momčad s dosta kvalitete. Možda nisu čvrsti kao Australija, ali su kvalitetni i imaju odličnog Aleksandara Ivovića. Moramo dobro analizirati ovaj poraz, razgovarati i pripremiti se za Crnogorce“ zaključio je izbornik Hrvatske.

Kapetan Hrvatske Andro Bušlje je mogao samo čestitati Australcima

„Iznenađujući poraz, Australija je dobra momčad , sve im je išlo na ruku i čestitam im na pobjedi. Nismo bili u ritmu, a Australija je čvrsta momčad, dobro plivaju i stalno su u presingu. Mi se nismo prilagodili tome i zasluženo smo poraženi. Crna Gora? Nadam se boljoj igri nego danas, puno boljoj. Crna gora je vrhunska momčad, trebamo odigrati našu najbolju utakmicu ako ih želimo pobijediti“, rekao je Bušlje. 


Tagovi

Hrvatska vaterpolska reprezentacijaIvica Tucak

Ostale Vijesti